Monday, September 25, 2023
Evolutia Tehnologiei

Una dintre cele mai complexe personalitati ale tuturor timpurilor, Albert Einstein, afirma ca ” timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp.”

De-a lungul vietii, oamenii si-au dorit ca sa construiasca prin intermediul evolutiei perpetue a tehnologiei bine cunoscuta masina a timpului. Aparent, putem spune ca toti suntem inzestrati cu o masina speciala a timpului. Pe unii ne duce inapoi in timp, in trecutul nu demult apus, aceasta masina a timpului fiind numita amintire. Pe altii ne indreapta spre viitor, aceasta masina a timpului purtand numele de visare.

In urma cu un secol, tehnologia abia prindea contur. În anul 1900, un inginer american pe nume John Elfrith Watkins Jr. a publicat un articol celebru intitulat “What May Happen in the Next Hundred Years”(„Ce se va întâmpla în următorii 100 de ani”) pentru The Ladies’ Home Journal(o revistă americana pentru femei.) Acesta isi imagina o lume în care tehnologia sa fie utilizata in scopuri creative. Printre lucrurile pe care Watkins le-a prevazut si s-au adeverit se numara fotografiile digitale color, pe care le-a intuit cu exactitate, ca “vor aparea in ziare la o ora dupa ce au fost facute”, indiferent de locul de pe Planeta in care vor fi facute. De asemenea, el a anticipat aparitia telefoanelor mobile care vor permite conversatii intre persoane din orice loc de pe Pamant, precum si televiziunea, prin care “oamenii vor vedea ce se intampla in lume, vor vedea imagini pe ecrane conectate la camere, la mii de kilometri distanta”.

Sursa: https://world-it.ro/tutoriale/tutoriale/evolutia-tehnologiei

0 Comments

Leave a Comment